Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, στο θεατράκι του Πάρκου Κώστας Λιάρος, την Τετάρτη 9 Ιουλίου, η σειρά συναυλιών με τίτλο «Πάμε Πλατεία» που οργάνωσε για πρώτη φορά στην περιοχή μας ομάδα καλλιτεχνών αποτελούμενη από σπουδαστές του τμήματος Αστικής Λαϊκής & παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, με επικεφαλής και υπεύθυνο τον καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλο.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο μουσικό σύνολο, έδωσε συγχαρητήρια στους σπουδαστές και τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Γιάννη Μανωλόπουλο για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους και κάλεσε την ομάδα το επόμενο καλοκαίρι να συνεχίσουν και να δώσουν συναυλίες σε όλες τις πλατείες του Δήμου αλλά και εκτός των τειχών της πόλης.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Κουράση υπογράμμισε στο χαιρετισμό της πως οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας που γίνεται «γιατί πρέπει όλες οι γειτονιές να μάθουνε τη δουλειά που γίνεται και να δούνε τι μπορεί να προσφέρει αυτή η κοιτίδα πολιτισμού την οποία στηρίζουμε με το Δήμαρχο Φυλής και θα προσπαθήσουμε να την αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο» και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση ενώ παρότρυνε τους γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους στη μουσική «το Δημοτικό Ωδείο δίνει αναγνωρισμένα πτυχία, διαπλάθει χαρακτήρες και κάνει πολύ καλή δουλειά. Η μουσική μας προσφέρει μια άλλη ποιότητα ζωής και καλό είναι τα παιδιά να στραφούν σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Χατζής ο οποίος τόνισε « στο Ωδείο μας πιστεύουμε πως η μουσική παιδεία δεν περιορίζεται στους τοίχους μιας αίθουσας αλλά οφείλει να βγαίνει στην κοινωνία , να συναντά τον κόσμο, να δίνει φωνή και ρυθμό στις γειτονιές».
Στον κύκλο των εμφανίσεων με τον τίτλο «Πάμε πλατεία» η πυκνή παρουσία του κόσμου απέδειξε πως επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας που ήταν αφενός οι σπουδαστές να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία δημόσιων εμφανίσεων σε μικρούς καθημερινούς χώρους, αφετέρου το κοινό να έχει την δυνατότητα προσέλευσης χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, εφόσον οι εμφανίσεις πραγματοποιούνται στις γειτονιές τους.
Το περιεχόμενο επιμελήθηκε με αγάπη και μεράκι ο καθηγητής του Ωδείου Γιάννης Μανωλόπουλος και περιλάμβανε μια σύντομη αλλά ουσιαστική αναδρομή από το Ρεμπέτικο μέχρι το σύγχρονο Ελληνικό Αστικό Λαϊκό και Παραδοσιακό τραγούδι.
Μέσα από την όλη διαδικασία, παρουσιάστηκε στο κοινό αντιπροσωπευτικό δείγμα τραγουδιών, με πληροφορίες από έρευνες και μελέτες για την Αστική Λαϊκή μουσική.
Ο Γιάννης Μανωλόπουλος ως μουσικοπαιδαγωγός και ερευνητής, Εθνομουσικολόγος, επιχείρησε να επανασυστήσει στις σκέψης των ακροατών, έννοιες όπως, Ρεμπέτικο, Λαϊκό, αλλά και να παρουσιάσει την σύγχρονη προσέγγιση για το Λαϊκό και σύγχρονο Λαϊκό τραγούδι μέσα από την διαδικασία της επιτέλεσης, με τους ερμηνευτές και το κοινό σε μια πραγματική και ουσιαστική αλληλεπίδραση.
Συμμετείχαν οι σπουδαστές του Ωδείου: Αγιασσιώτης Αλέξανδρος μπουζούκι, μπαγλαμά, Δημητρακοπούλου Φωτεινή, τραγούδι, Ζωφάκης Γιάννης, μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, Κοτσώνας Νικόλαος μπουζούκι, Μαβρής Μάξιμος, μπουζούκι, Πετράκος Μάριος, τραγούδι, ο απόφοιτος του Ωδείου Τζάνος Κώστας κιθάρα, τραγούδι και η μικρότερη της ομάδας, υπέροχη Δεκαβάλα Γεωργία, η οποία με τις ερμηνείες της έκλεψε τις καρδιές των ακροατών.
Στις εμφανίσεις προλόγιζε και διάβαζε τα κείμενα, η Φιλόλογος και διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Χριστίνα Χρονοπούλου, η οποία έδωσε στο σύνολο των εμφανίσεων την ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση που ήταν απαραίτητη για την επιτυχία.